Terug naar het overzicht

Binnenkijken bij mij thuis!


 

 

Welkom! Altijd al nieuwsgierig hoe een interieurontwerpster zelf haar huis heeft ingericht & gestyled? Vandaag geef ik jullie een inkijkje in ons interieur en neem ik jullie met liefde mee in de keuzes die wij hebben gemaakt.

Misschien niet geheel onverwacht, maar ons interieur is altijd in beweging. We waaien graag met de seizoenen mee en hierop pas ik bijvoorbeeld de decoratie aan. Ik sta voor een tijdloos, rustig en functioneel interieur dus geen verrassing dat dit ook de uitgangspunten voor ons eigen huis zijn.

Om een rustig geheel te creëren heb ik gekozen voor een aantal basis kleuren  en deze komen consequent en in meerdere ruimtes in het huis terug. Opvallend is de uitgesproken zwarte wand in de woonkamer.  Ons huis is heerlijk licht en hierdoor kan een zwarte muur. Door deze muur met lichte kleuren en natuurlijke materialen te combineren wordt het een mooi, warm geheel.

Wat prachtig werkt op een donkere muur is lichtere kunst. Dit springt eruit en is echt een eyecatcher.  De combinatie met een warme karameltint voor de bank en het gebruik van hout & groen maakt dat het echt een warme sfeer krijgt.

Naast een grote bank vind ik het mooi om een opengewerkte stoel te zetten. Zo blijft het licht, speels en luchtig.

Naast interieur heb ik een passie voor  bloem en groenstyling.  Zonder bloemen en planten is voor mij het interieur niet compleet. Dus niet gek dat je bij mij thuis in elke ruimte groen ziet terugkomen! Daarnaast zorgt het gebruik van bloemen en planten ervoor dat je binnen met buiten kan verbinden.

Onze woonkamer is half verbonden met onze keuken. Hier heb ik een ontwerp gemaakt waarbij het werkblad doorloopt in een teakhouten keukentafel/bar. Ook in de keuken is gekozen voor zwart als hoofdkleur en wordt verrijkt door planten, een teakhouten tafel en mooie lichte ronde vazen. Het is echt een heerlijke plek om te zitten en in de vroege morgen een bakje koffie te drinken!

In de blog van januari schreef ik over de kracht van verlichting. In onze keuken hebben we voor een mooie eyecatcher gekozen op de wand, van natuurlijk materiaal en een open structuur.

Voor mij zit de rust en het creëren van eenheid in het laten terugkomen van dezelfde kleuren. Dit zie je in de keuken goed terug in de accessoires!

In al mijn interieur streef ik naar een thuis gevoel waarbij je ook echt tot rust komt en kan ontspannen!  Dit hoeft zich niet alleen door te vertalen in de woonkamer maar kan ook in de badkamer! Een heerlijke plek waar je de dag start en afsluit.  


 

Zelfs in een kleine ruimte maakt het gebruik van zwart het niet donker. Juist door het lichtinval, de lichte wanden en natuurlijke decoratie is dit ook een rustig geheel geworden waar ik super happy mee ben!

Leuk dat je een (digitaal J) kijkje nam in ons huis. Op Instagram deel ik ook regelmatig foto’s van mijn eigen interieur. Leuk als je daar ook een kijkje neemt!

Creatieve groet, Anita

Terug naar het overzicht