WERKWIJZE INTERIEURONTWERP

Het ontwerpproces bestaat uit verschillende stappen. Dit is voor de particulier en zakelijke markt hetzelfde. Ook is het mogelijk om bepaalde diensten los te koppelen, denk bv aan een lichtplan of kleurplan. Vraag naar de mogelijkheden.

1. Kennismakingsgesprek

Na ons contact plannen we een eerste kennismaking. Dit doen we in mijn Studio. Met deze afspraak kijken we of er een wederzijdse klik is. Die is belangrijk als we gaan samenwerken, ik luister wat jullie woonwensen zijn. Vervolgens stel ik een offerte op.

2. Intakegesprek en Programma van eisen.

Na akkoord van de offerte gaan we aan de slag! Ik stel zorgvuldig een plan van aanpak op en maak een planning voor de adviesgesprekken. Zo weet je wat je kunt verwachten. Het eerste adviesgesprek is een intakegesprek, dit doen we bij jou thuis. In dit gesprek gaan we dieper in op de gebruikerswensen en zullen we het startpunt voor het ontwerpproces concreet bepalen. Als er geen plattegrond is meten we de ruimte op. Mochten er bouwkundige aspecten spelen dan wordt er altijd een bouwkundige tekening gemaakt door een bouwkundige. Ik maak foto’s van de huidige situatie. Aan de hand van dit gesprek stel ik een programma van eisen op en koppel dit aan jullie terug.

3. Sfeer en indelingsschetsen

Na het verzamelen van alle benodigde informatie vertaal ik jullie woonstijl, op basis van onze gesprekken, naar een moodboard/sfeercollage.  Dit geeft de sfeer en het gevoel weer die je in de ruimte gaat ervaren. Ook bespreken we de schetsen die ik gemaakt heb en sparren we samen over de ideale indeling. De uitkomst verwerk ik door het uitwerken van het definitieve interieurontwerp.

4. Interieurontwerp en lichtplan

Nu de indeling bepaald is, ga ik deze al wat definitiever maken in een 2D plattegrond. We kijken naar de lichtpunten. Het lichtplan werk ik uit op tekening. Ook kijken we naar de meubels.

* Bij een compleet interieurontwerp maak ik, extra, een concreet plan voor de armaturen en een concreet plan voor ‘maatwerk’ meubels. We beslissen samen hoe het lichtplan en de ‘maatwerk’ meubels definitief wordt vormgegeven.

5. Kleur-en materiaalconcept

In dit stadium stel ik mijn ideeën voor de kleur-en materiaalverhouding in de ruimte(s) voor. Samen bespreken we jullie smaak en de uitkomst. Deze worden vertaald in een concept kleurplan en een concept materialenplan zodat je er zelf of met een derde mee aan de gang kunt gaan.

* Bij een compleet interieurontwerp werk ik dit uit in concrete keuzes voor kleuren, materialen en meubels.

6. Productadvies en definitief ontwerp

In deze (afrondende) ontwerpfase komen alle keuzes die we gemaakt hebben bij elkaar. Ik geef adviezen (voor kleuren, materialen, meubels en armaturen) die ik verwerkt heb in een overzichtelijk projectdossier en waar deze te krijgen zijn. Ook krijg je de stalen waar mogelijk is die gebruikt zijn in mijn advies. Dit bespreken we samen.

7. Project begeleiding bij een compleet interieurontwerp

Het ontwerptraject is afgerond en de uitvoering kan beginnen. Ook in deze fase sta ik graag aan jouw zijde. Het type en de hoeveelheid werkzaamheden die ik verricht is in goed overleg. Werkzaamheden die ik zou kunnen oppakken voor, of met, jou zijn bijvoorbeeld, offertes opvragen voor stoffering denk hierbij aan raambekleding, vloeren maar ook aan overleg met een schilder of interieurbouwer.

 Heb je vragen? Bel of mail gerust!
info@nuevo-interiordesign.nl of 06 54 26 55 42