Terug naar het overzicht

Lente! 5 tips om binnen met buiten te verbinden

Ik kijk altijd halsreikend uit naar de lente, het moment dat we weer meer naar buiten gaan. Als je mij al langer kent weet je dat ik naast interieur een passie heb voor groenstijling. De lente is voor mij het uitgelezen moment dat we binnen weer met buiten kunnen verbinden.

In de herfst haal ik buiten naar binnen door het knus te maken met bloemen en planten, maar de lente betekend dat we ons interieur kunnen verlengen. Onze leefruimte wordt weer groter en breidt zich uit naar de tuin. Het mooiere weer biedt letterlijk de kans om binnen en buiten weer meer met elkaar te verbinden.

In deze blog een aantal tips waardoor je interieur en je tuin samen een geheel worden.

1 .Groenstyling

Wanneer je van twee ruimtes (binnen en buiten) één geheel wilt maken is het belangrijk om eenheid te creëren. Dit kan je doen door planten binnen neer te zetten eventueel in dezelfde kleur potten als buiten. Of zet een plant dichtbij een raam waardoor je bijvoorbeeld een groene heg optisch verlengd.

2. Materiaal gebruik

Wanneer je binnen een houten vloer hebt kan het de moeite waard zijn om de mogelijkheden te verkennen voor een houten vlonder terras. Deze zijn ook in visgraat te leggen waarmee je nog meer lengte tussen binnen en buiten creëert. Mocht je binnen veel houtaccenten hebben of juist zwart staal, probeer dit dan ook in de tuin terug te laten komen.

3. Tuinmeubels

Tegenwoordig zijn er zoveel meer tuinmeubelopties dan een kunststof Hartman set met verstelbare tuinstoelen. Door te kiezen voor een lekkere ruime lounge set of trendy kuipstoeltjes aan de buiten eettafel krijgt je tuin een stijlvolle update en creëer je echt een buitenwoonkamer als het ware.

4. Decoratie

Schenk ook aandacht aan decoratie in je tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie grote windlichten, een buitenkleed voor bij de lounge set, leuke bijzettafeltjes en kussentjes. Het werkt voor je tuin sfeer verhogend en maakt dat je op zomeravonden lekker lang in de tuin wilt blijven.

5. Verlichting

Wie mijn eerder blog  over het belang van goed licht heeft gelezen weet dat ik veel waarde hecht aan goede verlichting in je interieur. Het helpt je namelijk om sfeer te brengen in je interieur. Dit geldt net zo goed voor buiten. Door subtiele grond verlichting of bijvoorbeeld mooie wand spotjes op de buitenmuur zorg je voor een intieme sfeer in je tuin. Door in de tuin met hoogte verschillen te werken als het gaat om verlichting schept dit diepte. Daarnaast zorgt verlichting in de tuin ervoor dat als je binnen zit, dat je tuin niet een donker gat is in de avond. Daarnaast draagt verlichting bij dat je in de zomeravonden lekker lang buiten kan zitten. Wel even aan de muggen denken

Interieuradvies

Misschien wil jij binnen en buiten nog niet met elkaar verbinden, omdat je niet tevreden bent over je interieur. Ik denk graag met je mee om een tijdloos interieur te creëren waar jij blij van wordt en wat bij jou past. Mocht je interesse hebben in de mogelijkheden, stuur dan een berichtje naar info@nuevo-interiordesign.nl of bel me op 06-54 26 55 42.

Leuk als je mij ook op Instagram volgt! Daar deel ik de laatste updates. Binnenkort heb ik heel leuk nieuws dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Lieve creatieve groet ,Anita

Terug naar het overzicht