Terug naar het overzicht

Je interieur lente klaar maken

We wachten allemaal met smart op de zon en het heerlijke lente gevoel. Terwijl de narcissen en magnolia’s in bloei staan, laat de temperatuur nog te wensen over. Terwijl we wachten op lange zomeravonden is dit juist het moment om binnen jouw interieur een opfrisbeurt te geven. Breng het voorjaar naar binnen en geef jouw woonkamer, keuken of slaapkamer een voorjaars opfrisbeurt.

Omarm verandering  

Elk seizoen brengt andere kleuren, ander licht en een ander gevoel met zich mee. De lente is direct een grote overgang, we gaan van donkere knusse, koude wintermaanden naar licht en kleur! Buiten is het langer licht en doordat alles er in de lente anders uitziet is het niet gek dat je jouw interieur ook een update wilt geven.

Niets is belangrijker dan in een huis thuiskomen waar de energie goed voelt, waar jij het gevoel krijgt weer te kunnen opladen. Voel je aan alles ik wil het anders, dan is de lente bij uitstek een mooi moment om te kiezen voor een nieuwe kleur of behang op een wand toe te passen. Wil je liever niet klussen, besef dat een nieuwe indeling voor bijvoorbeeld je woonkamer of slaapkamer ook al een groot verschil kan maken.

Laat het licht naar binnen schijnen

Als je ons al langer volgt hier op de blog of op social media weet je dat de stijl van Nuevo-Interiordesign zich kenmerkt door natuurlijke tinten en materialen. Voor een lente opfrisbeurt zal je ons niet snel zien spelen met de kleur geel of lavendelblauw. Waar we wel goed naar kijken is de balans tussen licht en donker in huis. In het voorjaar mag het licht binnen komen en is het tijd om donkere elementen te vervangen. Denk bij donkere elementen aan een kleur op de muur, andere gordijnen of zelfs het vervangen van donkere meubels of het opschuren van de vloer. Ook een gebalanceerd lichtplan doet wonderen om je huis licht & fris aan te laten voelen.

Breng de natuur naar binnen

Terwijl we met z’n allen hals reikend naar terrasweer en zomeravonden uit kijken mag je in het voorjaar de natuur al naar binnen brengen. Hiermee creëer je een vloeiende overgang voor als het binnen en buiten leven in elkaar gaat overlopen. De natuur naar binnen brengen doe je door een prachtig boeket bloemen neer te zetten. Denk ook aan het gebruik van natuurlijke en luchtige materialen zoals katoen en bamboe.

Balans zoeken

Ik snap dat je niet elk seizoen een interieuradvies gaat inwinnen voor een compleet nieuwe look. Maar loop jij al langer rond met het gevoel dat jouw interieur niet meer bij je past of niet de juiste energie geeft waarbij jij fijn thuis komt? Dan is dit een goed moment om advies in te schakelen.

Te vaak zie ik nog gebeuren dat men het interieur een upgrade probeert te geven door een nieuw kaarsje, kussentje of vaasje te kopen. Het liefst in de nieuwe trend kleur van dit voorjaar in de hoop dat jouw complete interieur weer een hippe en frisse uitstraling krijgt. Wat echter te vaak gebeurd is dat je in de winkel verkocht bent, maar eenmaal thuis mis je eenheid en blijkt het toch minder mooi. Ik snap het heel goed en balans en eenheid bewaken blijft een kunst in het interieur. Voor je het weet koop je nog een kussentje erbij of een set kaarsjes. Je blijft zoeken en aanpassen en wat je daarmee eigenlijk doet is de eenheid nog meer overhoopgooien.

Uitnodiging

Ben je benieuwd wie wij zijn en hoe wij bij Nuevo-Interior te werk gaan? Wees welkom en kom gerust langs om kennis te maken en sfeer te proeven in de Nuevo-Interior belevingsstudio. Ontvang ook het Nuevo-Interiordesign inspiratie boekje waarbij we inspiratie geven voor diverse woonstijlen, inclusief moodboards en uitgebreide uitleg wat wij onder elke woonstijl verstaan.

Uiteraard kan je ook online informatie over onze werkwijze vinden en mag je ook altijd bellen voor meer informatie naar 06 54 26 55 42

Terug naar het overzicht