Terug naar het overzicht

Wat doet een interieurontwerper ?

Vaak denken mensen dat een interieurontwerper en interieurstylist het zelfde is. Door middel van dit blog wil ik jullie proberen te laten zien dat er wel degelijk verschil zit tussen deze twee beroepen. Ze zijn inderdaad nauw met elkaar verbonden omdat ze de zelfde passie delen namelijk “Interieur”

Wat doet een Interieurontwerper

Een interieurontwerper maakt een totaal concept voor een inrichting van de indeling van een ruimte. Denk hierbij aan efficiënt inrichten van de indeling bijvoorbeeld aan een meubelopstelling in combinatie met het gevoel en niet geheel onbelangrijk hoe gaat zoiets er uit zien.
Bij dit laatste wordt er een moodboard gemaakt met de kleuren die gemaakt gaan worden .Ook een materialenplan zoals vloeren, raambekleding, tegels hoort hierbij. Vaak wordt er een plan gemaakt voor bepaalde meubels en daarnaast wat stylingtips. Er wordt gekeken naar maatwerk meubels en het ruimtelijk ontwerp 3D visualisatie.

Interieurontwerpers werken vaak met maatwerk in de verschillende ruimtes of met meubels die in een vorm uniek, mooi en extra bruikbaar zijn. Zo ontstaat er een functionele ,bruikbare ruimte die ook een mooi plaatje oplevert. En dat willen we in principe toch allemaal?

Een interieurontwerper heeft meestal niet de volledige technische kennis van een woning, daar voor heb je een interieurarchitect nodig of een bouwkundige .Deze weten wat er op technisch vlak haalbaar is en is op de hoogte van de actuele wet en regelgeving. Niet geheel onbelangrijk

Wat doet een Interieurontwerper

Een interieurstylist is de sfeermaker van je huis. Deze wordt ingezet voor het aankleden van bepaalde ruimtes.
Het harmonieus creëren qua stijl, kleur, accessoires.
Zij stijlen een woonruimte af. Ze worden vaak niet betrokken bij ruimtelijke aanpassingen en renovaties van woningen en bedrijfsruimtes.

Nu vraag je je af welke titel ik voer voor mijzelf.

Door de ervaring die ik afgelopen jaren heb opgedaan met verschillende opdrachten schaar ik me bij de interieurontwerpers. Ik richt me voornamelijk op complete projecten die opnieuw ingericht gaan worden en een nieuwe functie of indeling gaan krijgen zoals bij verbouwingen, renovaties, en nieuwbouw. Denk hierbij aan nieuw ontwerp woonkamer en keuken of een badkamer. Of een nieuw tuinontwerp.
Als interieurontwerper sta je niet ingeschreven in het architectenregister ! En ook bij bouwkundige werkzaamheden zoals een muur verwijderen maak ik gebruik van bouwkundige mensen. Door verschillende projecten ken ik er verschillende waar ik op terug kan vallen.

Wat doet een Interieurontwerper

Liefs Anita

Terug naar het overzicht