Terug naar het overzicht

Voordelen als je een interieurontwerper inhuurt!

Twijfel jij al langer of je jouw interieur een boost wilt geven? Of overweeg jij te gaan verbouwen of verhuizen, maar vind je het lastig om keuzes te maken?

Ik snap het, want bij dit soort interieurprojecten komt veel kijken. Zelf je eigen interieur inrichten is soms lastig of je komt er samen met je partner niet uit. Om je te helpen bij de keuze of je wilt werken met een interieurontwerper, belicht ik in deze blog een aantal voordelen.

Een interieuradvies ….

1) bespaart je tijd  & kosten

Huh hoor ik je denken, want een interieuradvies kost toch ook geld. Klopt, maar ik heb de ervaring en kennis om te zorgen dat we efficiënt en bewust keuzes kunnen maken. Zo voorkom je een te grote bank die net niet goed past in de ruimte, of dat je een kleur op de muur kiest die toch tegenvalt vs het staaltje uit de bouwmarkt en je weer opnieuw kunt gaan schilderen.

Ik heb jarenlang ervaring met het vernieuwen en verbouwen van interieurs en huizen en ik help jou daarbij door stapsgewijs mee te denken op het gebied van inrichting, kleur, materiaal en verlichting.

Ik luister naar jouw wensen en presenteer een advies wat daar bij past. Ik doe het voorwerk en voorkom dat jij velen zaterdagen kwijt bent aan bezoekjes aan allerlei interieurzaken.

2)  zorgt voor overwogen keuzes

Soms is er al verbouwd en wordt mijn hulp ingeroepen voor de laatste stap, het inrichten of afstylen. Zonde! Want door een expert op het gebied van inrichten al vroegtijdig mee te laten denken bij de bouw of verbouwing van jouw huis maak je veel eerder in het proces weloverwogen keuzes. Denk bijvoorbeeld aan slim geplaatste stopcontacten, ingebouwde speakers of inbouwkasten op maat om een lange ruimte op te breken. Tijdens de bouw is er nog veel mogelijk, maar dan moet je snel kunnen schakelen. Ik help je om dit soort keuzes vroegtijdig te maken, waardoor je later bij het inrichten van jouw interieur of het plaatsen van een keuken echt profijt gaat hebben van slimme & handige oplossingen. Plus dit bespaart je ook weer onnodige kosten achteraf. Win – Win toch 😉

3) voorkomt miskopen Hoe vaak heb je het zelf al geprobeerd om je interieur een boost te geven door andere kussens, een nieuwe kandelaar of een trendy poef? Telkens kwam je er weer achter dat het niet het wow-effect was waar je op had gehoopt of je blijft schuiven en frutsels kopen, maar het wordt geen geheel. In een interieuradvies denk ik naast de inrichting en de verlichting (ook heel belangrijk!) ook graag mee met de aankoop van meubels en accessoires. Om er voor te zorgen dat het eindresultaat een geheel is waarbij jij je thuis voelt.

4)  helpt mee om anders naar een ruimte te kijken

Als jij al jaren in jouw huis woont, ben je gewend dat bepaalde meubels een vaste plek hebben. Ik kijk anders naar jouw huis en naar de ruimte. Ik laat los hoe het er nu uit ziet of wat jij denkt wat handig is. Ik luister naar jullie wensen en vervolgens bekijk ik als ontwerper naar de ruimte. Ik let op lichtinval, looproutes en mogelijkheden om eventueel een muur door te breken.

Vervolgens help ik je in het interieuradvies traject om dit visueel te maken door bijvoorbeeld een schets of 2D/3D tekening. Hierdoor geef ik alvast een sneak peak van de mogelijke uitkomst en kan je daarmee keuzes maken voor kleur, meubels en verlichting. Verbouwen is trouwens niet altijd nodig! Een mooi voorbeeld van een interieuradvies zonder verbouwing is dit project in Twello.

5) maakt van jouw huis een thuis

We beginnen een interieurontwerp traject met het bespreken van wensen en verlangens. Ik vind persoonlijk contact en aandacht belangrijk en luister aandachtig naar jullie. Dit om te zorgen dat het niet enkel een mooi gestyled huis is dat zo een woonblad in kan, maar dat het echt een thuis wordt waar jij en je familie kan leven. Ik wil dat jouw interieur je omarmt en als een warme deken aanvoelt als je binnenkomt.

Zelf kan je een eind komen met de styling van jouw interieur en toch helpt een advies om net soms anders naar meubels of kleuren te kijken. Ik laat je nadenken en ik haal je lichtjes uit je comfort zone. Ik geef je andere (creatieve) opties, ik vul jouw wensen en ideeën aan. Dit alles om er een geheel van te maken met een WOW factor. Ik zorg ervoor dat alles klopt, van kleuren tot materialen en op de juiste plekken verlichting.

Interesse?

Ben jij toe aan een nieuw interieur of ga jij verbouwen of verhuizen en wil je dat ik daarbij help en naast je sta tijdens dit proces?

Stuur een berichtje naar info@nuevo-interiordesign.nl of bel me op 06-54 26 55 42.

Leuk om je te spreken!

Veel liefs,Anita

www.nuevo-interiordesign.nl

Terug naar het overzicht