Terug naar het overzicht

Stap voor stap een nieuw interieur!

Anita geeft tips voor een interieur refresh in een handomdraaid

Anita Klomp is een ervaren Interior designer. Vanuit haar woonplaats Twello werkt zij in de hele regio samen met huiseigenaren, aannemers en projectontwikkelaars de mooiste interieur projecten uit. Haar bedrijf Nuevo Interiordesign volgt niet een eigen stijl. Zij luistert naar haar klanten en maakt altijd op basis daar van een prachtig en persoonlijk plan op maat.
Lees hieronder haar tips voor een snelle interieur refresh:

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om je interieur weer een flinke boost te geven. Hoe leuk is het om met de seizoenen mee te wisselen. Natuurlijk moet je wel een beetje durven maar met het wisselen van je kussens, karpet of wat accessoires en met een super mooi boeket kom je al een heel eind. Veel mensen vinden het lastig om uit hun comfort zone te kruipen ́dat is veilig ́maar daardoor durf je eigenlijk niet eens iets anders te proberen. Toch geeft het super veel voldoening om het zelf eens te gaan proberen en met een paar slimme veranderingen aan de slag te gaan.
Ik geef je een paar tips voor een eenvoudige refresh;

Stap 1.

Bedenk eens van welke kleur je blij wordt? Wat kleuren op tafel leggen en kijk er eens naar. Denk hierbij niet aan wat een ander daar van gaat vinden maar blijf bij jezelf. Het draait tenslotte om waar jij je fijn bij voelt en waar jij blij van wordt.

Stap 2.

Maak een moodboard op basis van de kleuren die je aanspreken en zoek materialen uit die je goed voelen. Vanuit daar is het makkelijker om je wensen uit te laten komen. Gebruik die zondagmiddag om met je tijdschriften te knippen en plakken. Hiervoor zijn geen regels, gewoon
doen.


Stap 3.

Op basis van de kleuren die je mooi vind, kies je één basis kleur. Deze laat je terug komen in je interieur, denk hierbij aan kussens, kaarsen, of vazen.
Als je van die basis uitgaat kan er niet veel fout gaan en je kan altijd terug naar je oude situatie.

Tips:

Vaak denken mensen dat het veranderen van je interieur duur is maar wees creatief. Zo kun je al gauw een tafel of een kast een likje verf geven in een andere kleur. Ook zijn accessoires zoals vazen, kandelaars of bloempotten gemakkelijk te spuiten in een andere kleur. En ander optie kan
zijn om eens een kringloop winkel te bezoeken zij hebben een overvloed aan meubels, schilderijlijstjes vazen. Deze zijn ook in een handomdraai geschilderd. Als je niet teveel gedoe wil maar wel een andere sfeer wil creëren, dan is het misschien een idee om je karpet te veranderen.
Durf eens te kiezen voor de minder veilige optie, anders loop je het risico dat er weinig sfeer verandert.
Ik hoop je enthousiast te hebben gemaakt met wat tips om zo zelf bezig te gaan om je interieur een boots te geven.

Liefs en creatieve groet,
Anita

Terug naar het overzicht