Terug naar het overzicht

Oktober Woonmaand

Oktober woonmaand zetten wij in het teken van de 5 woonelementen: Horen, Proeven, Voelen, Zien en Ruiken.Deze week laat ik jullie zien wat ‘servies’ kan doen voor je smaak en woonbeleving. Want zeg nou eerlijk…een mooi aangeklede tafel werkt op je smaak en nodigt uit om gezellig te blijven zitten.

Ik kies graag voor een handgemaakt servies. Dit geeft de schoonheid van het onvolmaakte weer. Handgemaakt is vaak tijdloos, duurzaam en stijlvol. De tijd van bontgekleurd en bij elkaar gezocht vintage maakt plaats voor basics in een enkele kleurstelling met een knipoog naar Wabi-Sabi.

Wabi betekend vertaald uit het Japans; alleen in de natuur leven, weg van het drukke hectische stad. Sabi staat voor schraal, verdord, verkoeld en vergankelijkheid. Heel letterlijk nemen, moet je dit niet natuurlijk.Het begrip Wabi-Sabi betekend dan ook meer. En is door de tijd heen ook wat van betekenis veranderd. Wabi-Sabi is nooit heel letterlijk te omschrijven maar het verwijst naar de vergankelijkheid en de kwetsbaarheid van dingen. De slijtage van een marmeren tafel of een scheur in hout, imperfectie van aardewerk….

Veel liefs,Anita

www.nuevo-interiordesign.nl

Terug naar het overzicht