Terug naar het overzicht

Inspiratie voor een droomachtig slaapkamerontwerp.

 

Een slaapkamer is meer dan alleen een plek om te slapen. Het is een ruimte waar je je na een drukke dag kan terugtrekken voor rust en ontspanning. Het ontwerpen van een slaapkamer die een rustgevende en ontspannen sfeer bevordert, is van groot belang voor een goede nachtrust. In deze blog delen we enkele ideeën en inspiratie om je te helpen bij het inrichten van een droomachtige slaapkamer die zorgt voor ultieme ontspanning.

Ga voor rust en ontspanning

Voor een ontspannen en rustgevende sfeer zijn een paar elementen van groot belang. Denk aan kleur gebruik, materialen en verlichting. Zachte, kalmerende kleuren zoals pastelblauw, lichtgroen, zachtroze of neutrale tinten zoals beige en crème zorgen voor een rustgevende sfeer. Breng letterlijk de rust van de natuur naar binnen door te kiezen voor natuurlijke materialen en elementen. Denk aan planten, houten meubels en accessoires zoals zachte kussens, dekens of een vloerkleed van natuurlijke materiaal. Verlichting speelt ook een belangrijke rol in het creëren van een ontspannen sfeer. Kies voor zachte en warme verlichting. Met een dimmer kun je de verlichting aanpassen aan jouw behoeften en een rustgevende sfeer creëren.

Kies voor een optimale inrichting

Bij het ontwerp van een slaapkamer zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om een comfortabele en functionele ruimte te creëren.

  • Bepaal op basis van de ruimte en hoeken de ideale indeling.
  • Kies bewust hoe het bed in de slaapkamer staat. Vaak neemt het een groot gedeelte van de ruimte in. Traditioneel zie ik vaak dat men het hoofdeinde tegen de muur plaatst maar je kunt ook zeker slim en origineel voor een andere opstelling kiezen voor bijvoorbeeld een hotel gevoel.
  • Aan ieder de keuze om wel of geen tv op te hangen. Voor de een is het echt een moment voor ontspanning terwijl een ander wellicht schermen buiten de slaapkamer laat. Vaak is een tv tegelijktijdig een uitdaging in een ruimte met een groot bed, vaak een groot raam en of nog kledingkasten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg slimme (inbouw) opties!

Een hotel chique slaapkamer

Een trend die we steeds vaker terugzien is echt het hotel chique gevoel dat terugkomt in bijvoorbeeld slaapkamers. Een hotel chique slaapkamer combineert comfort en luxe om een ontspannen en elegante omgeving te creëren. Met enkele opvallende accenten en een afgestemd kleurpallet kun je een hotelwaardige sfeer in jouw eigen slaapkamer creëren. Denk bijvoorbeeld aan grote spiegels, een comfortabele bouclé fauteuil of unieke metallic wandlampen. Of wat dacht je van een zacht tapijt en een mee geschilderd plafond. Allemaal accenten om een knusse sfeer te bevorderen. Het gaat hierbij niet om een veelvoud van accessoires, de kunst is juist kleur, materiaal en enkele eyecatchers samen te voegen tot een chique rustgevende sfeer.

Praktische tips

Als de ruimte er is, bied een inloopkast uitkomst om de slaapkamer echt alleen voor het slapen en ontspannen te gebruiken. Veelal is de slaapkamer ook de ruimte waarin je je omkleedt. Dan is het handig om goed na te denken over opslagruimte voor kleding bijvoorbeeld.

Een andere praktische tip om rekening mee te houden is de keuze voor raamdecoratie. Natuurlijk zijn natuurlijke materialen prachtig en benadrukken een ontspannen en rustgevende sfeer, maar raamdecoratie in de slaapkamer heeft ook een verduisteringsfunctie. Je kan alsnog voor een luchtig gordijn kiezen, bijvoorbeeld in combinatie met een rolgordijn of shutters. Een laatste punt van aandacht is de locatie van stopcontacten en schakelaars. Vooral in hotels zie je vaak een rijtje knoppen naast je hoofdeinde, maar dat is met een reden.

Ben jij toe aan vernieuwing van jouw slaapkamer en benieuwd wat Nuevo-Interiordesign voor je kan betekenen? Bekijk onze website https://www.nuevo-interiordesign.nl of kom langs in de Nuevo-Interiordesign interieurstudio en winkel in Twello. We denken graag met je mee op het gebied van interieur inspiratie en ontwerp.

Terug naar het overzicht