Terug naar het overzicht

Huis verkoopbaar maken? Hoe pak je dat aan?

Wij geven je tips

Je huis verkoopklaar maken, hoe pak je dat aan? We weten allemaal dat een rommelig en onverzorgde woning van invloed kan zijn op de verkoopprijs. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Veel mensen huren daarom een verkoopstylist in om samen met de verkopende partij het meest optimale resultaat te behalen. Soms is het heel eenvoudig maar is het gewoon prettig dat iemand met je mee kijkt. In andere gevallen zijn rigoreuzere ingrepen noodzakelijk zoals het huren van aantrekkelijk ogende meubels of het sauzen van verkleurde muren. Wij geven je een aantal tip waarmee je zelf aan de slag kan of waar wij je mee kunnen helpen.

Zorg voor een goede eerste indruk

Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken. Zodra de kijkers van je woning een stap over de drempel hebben gezet begint de eerste indruk. Eigenlijk vaak al voor de deur, in de tuin. De werkelijkheid geeft soms namelijk een andere indruk dan sfeervolle foto’s van een professionele fotograaf. Zorg er daarom voor dat alles rond de entree netjes is verzorgd en fris ruikt. Zorg voor een schone voortuin, een lege kapstok en geef de deur en het kozijn eindelijk dat likje verf dat al zolang nodig was. Zo is de eerste indruk fris, opgeruimd en uitnodigend.

Make- over voor je woonkamer

Eenmaal over de drempel, gaat de aandacht van kopers uit naar de ruimtes waarin ze de meeste tijd door brengen. Belangrijk is dat de woonkamer, er op zijn minst comfortabel, opgeruimd en schoon uitziet. Ruim hem daarom voorafgaand aan de bezichtiging goed op. Berg alle overbodige zaken op en zet verse bloemen op tafel. Tijdschriften, boeken, speelgoed kindertekeningen en oude planten, zorg dat ze niet zichtbaar zijn. De kijkers moeten zichzelf in gedachten al helemaal zien ontspannen in jouw woonkamer! Hoe leger de kamer is, hoe meer het voorstellingsvermogen van de koper wordt geprikkeld.

Schone keuken en een leeg aanrecht

Een van de belangrijkste ruimtes in de ogen van kopers is de keuken. Deze moet sowieso brandschoon zijn en een frisse, hygiënische indruk maken. Geef je keuken een flinke sop beurt. Zorg daarnaast voor een opgeruimd aanrecht, een lege vuilnisbak en wat leuke accessoires zoals flessen wijn. Heeft jouw keuken zeer opvallende kleuren? Dan kan het geen kwaad er een likje verf in een neutrale kleur over te halen. Zo vergroot je de kans dat de keuken bij een bezichtiging in de smaak valt. Als dit niet kan, dan zorg je er voor dat het een rustig sfeervol beeld geeft en lekker ruikt. Geur doet veel.

De badkamer aantrekkelijk

Net als de keuken, moet ook de badkamer schoon zijn. Typische badkamer mankementen  zoals vieze voegen, schimmel op het plafond en kalk aan de douchewand maken geen goede indruk. Pak dit aan voor de bezichtiging. Het is misschien een dagje extra werk maar geloof me, dit maakt echt verschil. Geef de badkamer daarnaast een typische hoteluitstraling door het plaatsen van romantische kaarsen, zeepjes en dikke handdoeken. Maak ook hier gebruik van geur. Een deurkaars van goed kwaliteit of lekker geurende stokjes. Test deze wel even vooraf, een deurkaars kan ook overweldigend zijn. Comfort en hygiëne is waar het in een badkamer om draait.

Besteed aandacht aan de tuin

Niet alleen de binnenruimte, maar ook de buitenruimte rondom je woning is bepalend voor de algehele indruk. Misschien stoor jij je niet aan een beetje gras tussen de bestrating, geloof me, potentiële kopers zien alles. Ruim de tuin daarom goed op, verwijder onkruid, maai het gras en knip overhangende struiken netjes af voor een ruimtelijke indruk. Maak de tuinmeubels schoon, zet alles in rechte lijnen en leg kussens en accessoires neer voor een gezellige uitstraling. Schuif ook de stoelen netjes aan, dit geeft een opgeruimd gevoel aan je tuin. 

En dan nog even dit. Als huiseigenaar ben je vaak blind voor details. Wat jij mooi vindt is heel persoonlijk. Je bent natuurlijk trots op de kindertekeningen die aan de koelkast hangen en op je dure woonaccessoires. Geloof me, potentiële kopers kunnen hier moeilijk doorheen kijken en associëren dit met rommel en opknappen. Dit komt de prijs van je huis niet ten goede. een verkoopstylist kan echt uitkomst bieden. Wij maken samen met jou een plan om dit op te lossen. Ik weet zeker dat de kosten zich eenvoudig terugverdienen in de het verkoopresultaat.

Voor particulieren hebben wij een heel schappelijk tarief. een kop koffie kan altijd neem daarvoor contact met ons op.

Terug naar het overzicht