Terug naar het overzicht

Hoe bepaal je je eigen woonstijl ?

Je gaat verhuizen of bent toe aan een nieuwe inrichting, maar hoe pak je dat nu aan? Wat is eigenlijk je woonstijl en waar word je blij van in jouw interieur? Helemaal lastig wordt het als je partner een andere smaak en voorkeuren heeft.

Nu kan je direct alles uit handen geven om je door een interieurontwerper te laten helpen. Hij of zij zal op basis van een gesprek en jullie wensen/eisen een moodboard opstellen. Je kan ook zelf aan de slag gaan om bijvoorbeeld op het gebied van styling al een verandering in je interieur te maken.

In deze blog help ik je op weg om je eigen woonstijl te bepalen.

Inspiratie opdoen

Het begint met rondkijken! Ga inspiratie op doen, van welke interieur plaatjes wordt jij blij? Dit kan online, Pinterest is een fantastisch platform maar ook op Instagram heb je heel veel inspirerende woonaccounts. Kijk rond, maar verzamel wel je inspiratie op 1 plek. Uiteraard zijn tijdschriften ook nog heerlijk om door te bladeren met een kop thee erbij!

Moodboard maken

Maak van alle inspiratie een moodboard, dit kan zowel online op een Pinterest bord of old school knippen en plakken. Hierdoor zal je ontdekken welke rode draad er door jouw plaatjes heen loopt.

Kleur bepalen

Kleur is een belangrijk aspect in interieur. Ga je voor grote statement kleuren op de muur of houd je het liever subtiel. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen van welke kleuren jij blij wordt. Een goede tip hiervoor is ook om kleurmoodboards op te zoeken op Pinterest. Hier vind je ontzettend veel kleurencombinaties waardoor je geïnspireerd raakt welke combinaties mooi bij elkaar passen.

Materialen uitzoeken

Bekijk welke materialen er in jouw moodboard voorkomen en zoom daar verder op in. Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor linnen stoffen of veel hout en welke houtsoort. Materialen geven een interieur ook warmte (hout) of maken de look & feel strakker (beton of staal). Probeer een lijstje van de materialen van jouw voorkeur te maken.

Beginnen & Keuzes maken

Om je interieur aan te pakken begin je bij de basis, welke kleuren komen er op de muren, met materialen wil ik werken en welke grote meubels wil ik in de ruimte hebben. Dit zijn namelijk al bepalende factoren en goed om hierin keuzes te maken.  Dit geldt ook voor de styling, koop niet in 1x te veel maar begin met enkele items en vergeet planten ook niet! Je kan altijd dingen toevoegen of het als een sport zien om bijzondere items op de kop te tikken die jouw interieur af maken.

Ik weet dat het afstylen vaak het leukste voelt van een interieur verandering, daarentegen zorgt verf vaak voor het meest zichtbare resultaat. Wees geduldig en zie het als een proces. Mis je iets aan de wand of heb je nog een kaal hoekje. Gaan dan vanuit je inspiratie weer kijken en op zoek naar dat ene item. Laat je hierbij ook niet altijd verleiden tot de laatste trends. Blijf bij jouw persoonlijke moodboard en maak vanuit daar keuzes.

Interieur is altijd in beweging en blijft een combinatie van elementen om een geheel te vormen. Het is een vak apart, maar ik weet ook zeker dat jij met inspiratie en een eigen moodboard ook jouw eigen woonstijl kan bepalen of richting aan een interieurontwerper kan geven om rekening mee te houden.

Denk jij na het lezen van deze blog? Nee ik begin er toch liever niet zelf aan of ik heb het geprobeerd een eigen moodboard, maar ik kom er niet uit. Ik denk graag met je mee om een interieur te creëren waar jij blij van wordt en wat bij jou past.

Mocht je interesse hebben in de mogelijkheden, stuur dan een berichtje naar info@nuevo-interiordesign.nl of bel me op 06-54 26 55 42.

Leuk als je mij ook op Instagram volgt! Daar deel ik de laatste updates.

groet ,Anita

Terug naar het overzicht