Terug naar het overzicht

Het geheim van een geslaagd interieur! 

Het geheim van een geslaagd interieur! 

Afgelopen jaar vierden we het eenjarig bestaan van Nuevo-Interiordesign de belevingsstudio. Het was een jaar waar we samen met onze gewaardeerde klanten dromen tot leven hebben gebracht en ruimtes hebben getransformeerd tot oases van schoonheid en comfort. Ook in 2024 blijven we onze boodschap met jullie delen en geven we je tips voor een geslaagd interieur.

Een cruciaal onderdeel in een interieurontwerp

We richten nu onze aandacht naar binnen en hebben focus hebben op de plek waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen: de woonkamer. Als er voor de woonkamer en het interieur ontwerp een cruciaal element is, zeker deze wintermaanden, dan is het wel een goed lichtplan. Licht heeft de kracht om een ruimte te veranderen, de sfeer te beïnvloeden en de architectuur te accentueren. Een doordacht lichtplan is essentieel om ervoor te zorgen dat een ruimte en het interieurontwerp tot zijn recht komt.

Het juist lichtplan: een functionele stap

Een lichtplan is zoveel meer dan een paar mooie lampen uitkiezen die ook nog eens bij elkaar passen. Een goed lichtplan begint met het begrijpen van de behoeften van de ruimte en de mensen die deze gebruiken. Het draait om het vinden van de juiste balans tussen basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Verschillende type verlichting

Voordat je de balans tussen verschillende type verlichting kan bepalen is het van belang te weten welke soorten verlichtingen er zijn.

  • Basisverlichting

Dit is de algemene verlichting die de hele ruimte gelijkmatig verlicht. Denk hierbij aan plafondlampen, inbouwspots of hanglampen. In onze ontwerpen streven we naar zacht, diffuus licht dat de ruimte verlicht op een natuurlijke manier, zonder dat we scherpe schaduwen creëren.

  • Functionele verlichting

Dit is gericht licht dat wordt gebruikt voor specifieke taken, zoals lezen, koken of werken. Het is belangrijk om de juiste armaturen en licht-intensiteit te kiezen zodat je de taken goed kunt uitvoeren. Natuurlijke materialen zoals hout en lichte kleuren worden vaak geaccentueerd door functionele verlichting.

  • Sfeerverlichting

Sfeerverlichting voegt karakter en warmte toe aan een ruimte. Denk aan tafellampen, vloerlampen en kaarsen die een gezellige ambiance creëren. Onze voorkeur gaat uit naar warme, gedempte tinten die een fijne sfeer benadrukken.

De winter, een tijd van inspiratie

In de wintermaanden willen we iedereen aanmoedigen om het belang van een goed lichtplan te erkennen. Niet altijd zijn nieuwe meubels of een nieuwe kleur op de muur de oplossing voor meer warmte en gezelligheid. Licht kan de sleutel zijn tot meer sfeer en wooncomfort. Laat licht de magie toevoegen aan uw interieur!

Loop gerust eens binnen in de belevingsstudio of neem contact op via info@nuevo-interiordesign.nl of 06 54 26 55 42.

Wie weet zie ik je snel!

Liefs Anita

Terug naar het overzicht