Terug naar het overzicht

Het geheim van een geslaagd interieur! 

Het geheim van een geslaagd interieur! 

And just like that was september voorbij! Op naar oktober en daar kijk ik zelf erg naar uit dit jaar. Oktober is niet alleen de woonmaand bij uitstek, maar dit jaar vieren we ook het eenjarig bestaan van Nuevo-Interiordesign de belevingsstudio. Een jaar waar we samen met onze gewaardeerde klanten dromen tot leven hebben gebracht en ruimtes hebben getransformeerd tot oases van schoonheid en comfort. Onderaan in deze blog lees je hoe we deze mijlpaal met jullie willen vieren! En ter ere van de woonmaand wil ik het geheim met jullie delen wat echt een interieur kan laten schitteren!

Een cruciaal onderdeel in een interieurontwerp

Terug naar oktober, de periode dat we onze aandacht naar binnen richten en focus hebben op de plek waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen: de woonkamer. Als er voor de woonkamer en het interieur ontwerp een cruciaal element is, zeker deze maanden, dan is het wel een goed lichtplan. Licht heeft de kracht om een ruimte te veranderen, de sfeer te beïnvloeden en de architectuur te accentueren. Een doordacht lichtplan is essentieel om ervoor te zorgen dat een ruimte en het interieurontwerp tot zijn recht komt.

Het juist lichtplan: een functionele stap

Een lichtplan is zoveel meer dan een paar mooie lampen uitkiezen die ook nog eens bij elkaar passen. Een goed lichtplan begint met het begrijpen van de behoeften van de ruimte en de mensen die deze gebruiken. Het draait om het vinden van de juiste balans tussen basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Verschillende type verlichting

Voordat je de balans tussen verschillende type verlichting kan bepalen is het van belang te weten welke soorten verlichtingen er zijn.

  • Basisverlichting

Dit is de algemene verlichting die de hele ruimte gelijkmatig verlicht. Denk hierbij aan plafondlampen, inbouwspots of hanglampen. In onze ontwerpen streven we naar zacht, diffuus licht dat de ruimte verlicht op een natuurlijke manier, zonder dat we scherpe schaduwen creëren.

  • Functionele verlichting

Dit is gericht licht dat wordt gebruikt voor specifieke taken, zoals lezen, koken of werken. Het is belangrijk om de juiste armaturen en licht-intensiteit te kiezen zodat je de taken goed kunt uitvoeren. Natuurlijke materialen zoals hout en lichte kleuren worden vaak geaccentueerd door functionele verlichting.

  • Sfeerverlichting

Sfeerverlichting voegt karakter en warmte toe aan een ruimte. Denk aan tafellampen, vloerlampen en kaarsen die een gezellige ambiance creëren. Onze voorkeur gaat uit naar warme, gedempte tinten die een fijne sfeer benadrukken.

Een maand van inspiratie

In oktober, de woonmaand, willen we iedereen aanmoedigen om het belang van een goed lichtplan te erkennen. Niet altijd zijn nieuwe meubels of een nieuwe kleur op de muur de oplossing voor meer warmte en gezelligheid. Licht kan de sleutel zijn tot meer sfeer en wooncomfort. Laat licht de magie toevoegen aan uw interieur!

Loop gerust eens binnen in de belevingsstudio of neem contact op via info@nuevo-interiordesign.nl of 06 54 26 55 42.

We hebben iets te vieren!

Op 4 oktober is het een jaar geleden dat de Nuevo-Interiordesign belevingsstudio haar deuren openden. Het was een prachtig avontuur en ik wil iedereen bedanken voor een fantastisch eerste jaar. We kijken er naar uit om nog vele jaren creatie en inspiratie te delen. Ter ere van ons eenjarig bestaan en het feit dat oktober de woonmaand is, hebben we van 4 oktober ’23 tot 7 oktober ’23 een feestelijke actie met 20 % korting op alle kussens en plaids.

Wie weet zie ik je snel!

Liefs Anita

Terug naar het overzicht