Terug naar het overzicht

”Gezelligheid en warmte rondom de open haard”

In de winter is het al vroeg donker, maar binnen zijn er genoeg mogelijkheden om je interieur knus en gezellig te maken. Wat een ultiem winters gevoel geeft is een open haard. Een plek waar je heerlijk kan cocoonen met een goed boek en een lekker glas wijn

De warmte van een open haard voelt als een warme deken en dus heerlijk om je zithoek rondom de haard te plaatsen. Ook kan een open haard twee ruimtes met elkaar verbinden. Zo heeft Nuevo-Interiordesign onlangs een project opgeleverd, waarbij een doorkijk haard is gerealiseerd. De open haard is echt een center piece geworden vanuit twee ruimtes waar bewoners met vrienden en familie konden samen komen.

Het uiterlijk van een open haard is de afgelopen jaren ook flink veranderd. Niet elke haard heeft meer een traditionele schouw, tegenwoordig zijn er ook losstaande modellen of zijn er strakke design haarden met glas die prachtig weggewerkt kunnen worden in de muur. En heb je nu geen zin om elk weekend hout te hakken? Kies dan voor een optie met gas of bio-ethanol.

Overweeg je een nieuw interieur en of verbouwing en is er een wens voor een open haard? Dan raad ik aan om zo vroeg mogelijk in het proces hierover na te denken. Hierdoor kan het gehele advies rondom de open haard opgesteld worden en daarmee wordt de haard echt een centraal punt.

  • Een ander voordeel van een open haard is de warmte. Ook hiermee wordt in het ontwerpproces rekening gehouden, zodat je optimaal hiervan kan genieten.Naast dat het vuur en de warmte van de open haard sfeer geven kan ook aankleding rondom de haard het gevoel van gezelligheid  versterken. Hierbij een aantal stylingtips;Besteed aandacht aan de zitplekken rondom de openhaard. Kies voor comfort door een lekkere fauteuil of een mooie poef.
  • Gebruik het hout voor de haard als decoratie door het in een grote draadmand naast de haard te zetten of mooi op te stappelen in een nis.
  • Voorkom dat de schouw rommelig wordt door kleine decoratie. Kies liever voor een groot statement piece door bijvoorbeeld een mooie vaas er op te zetten en er prachtige spiegel op te hangen.

Terug naar het overzicht