Terug naar het overzicht

3 tips om je interieur extra liefde te geven

Valentijnsdag komt eraan, de dag van liefde, romantiek en rode rozen. Of je er nu aan mee doet of niet, wat extra liefde voor jezelf, je partner of je interieur is nooit een slecht idee! In deze blog deel ik 3 tips hoe je jouw interieur wat extra liefde kan geven.

Tip 1) Kies voor warme, zachte kleuren

We denken bij Valentijnsdag of liefde vaak aan de kleur rood. Een gewaagde kleur die al snel als heftig kan worden ervaren. Er zijn echter genoeg andere romantische kleuren om je interieur een warme, zachte sfeer te geven. Denk bijvoorbeeld aan vergrijsde tinten, zoals zacht of oudroze in combinatie met warme zand en klei kleuren. Deze kleuren zijn mooi te combineren met warme goud of koper accenten.

Tip 2) Omring je met zachte, aaibare stoffen

Zit jij graag samen met je geliefde op de bank om een film of serie te kijken? Dan zijn kaarsen, kussens en zachte plaids onmisbaar voor een romantische sfeer in huis. Kies voor zachte materialen als wol, fluweel, teddy of velours.  Niet alleen in accessoires kan je kiezen voor zachte stoffen, denk ook groter voor gordijnen, een vloerkleed of meubels. Zachte, aaibare stoffen geven je interieur direct een warm gevoel.

Tip 3) Ga voor een groots gebaar

Op Valentijnsdag kan je uitpakken met rozenblaadjes, waxinelichtjes door het hele huis of lieve briefjes op de spiegels. Je kan ook voor één groot gebaar gaan. Denk aan een romantisch 5-gangendiner of een aanzoek…

Maar hoe doe je dit in je interieur?  Kies in plaats van twee kleine fauteuils voor één grote love seat. Of zet een prachtige grote vaas neer met een boeket in plaats van 3 kleine vaasjes her en der.

Vaak zijn we bang om voor grote meubels of accessoires te kiezen, want past dat wel in de ruimte? Voelt het niet vol of pompeus aan? Echter het tegenovergestelde is vaak het geval. In het geval van een love seat bijvoorbeeld creëert één grote stoel vaak meer rust dan twee kleine.

Leuk dat je deze blog hebt gelezen en ik wens jullie een hele fijne, liefdevolle Valentijnsdag!

Is de liefde voor jouw eigen interieur op en verlang je er wel weer naar om verliefd te worden? Stuur dan gerust een berichtje en ik denk met liefde met jou mee!

Liefs,

Anita

Terug naar het overzicht